Rengini belli eden porselenler!

Rengini belli eden porselenler!

Rengini belli eden porselenler!


Renkler… Dünya tarihi boyunca, toplumlar coğrafi konumlarından, bilim ve sanatla ilişkilerinden, ekonomik durumlarına kadar birçok etkenden hem etkilenmiş hem de beslenmiş ve kendi renk kodlarıyla sözel olmayan çok güçlü bir iletişim ağı kurmuşlardır. Renkler her anımıza eşlik ederler ve kendilerine has dilleri vardır. Bu rengarenk dünyanın içinde siyah beyaz fotoğraflar bize çekici gelse de bir süreden sonra gözümüz renkleri aramaya başlar. Düşünün, yaşadığımız süre boyunca ortalama bir milyon renk görüyoruz ve her biri bizde başka duyguların, anıların canlanmasını sağlıyor.

Renkler geçmişten günümüze birçok yazarın, modacının, tasarımcının ilhamı olmaya devam ediyor. Truman Capote’nin farklı kentlere yaptığı yolculuklarını anlattığı “Yerel Renkler” romanı, Coco Chanel’in siyahı ön plana çıkarsa da “dünyadaki en iyi renk sana yakışan renktir” sözü, Beatles’ın kült parçası “Yellow Submarine”, Fikret Mualla’nın “pembesi”, Chagall’ın “mavisi”. Her bir renk doğasında var olan anlamı ile eşşiz hikayelere ilham vermeye devam ediyor.

Casi Paped porselenlerinin alametifarikası renkler, el yapımı tasarımların ayrılmaz parçaları. Koleksiyondaki her bir ürün sarının dikkat çekiciliği, mavinin özgürlüğü, yeşilin huzuru, kırmızının dinamizmi, kahverenginin doğallığı, siyahın gücü ve beyazın temizliği ile birleşiyor. Renklerin kendilerine has anlamları ile bütünleşen tasarımlar porselenin hamurunda var olan el darbeleri ile eşsizleşiyor. Ortaya rengini belli eden, yaşayan, iyi hissettiren hikayesi olan özgün koleksiyonlar çıkıyor.

 

Etiketler: Renkli El Yapımı Porselen
Ocak 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR