Yaratıcılıktan Güç Almayı Bilenler İçin!

Yaratıcılıktan Güç Almayı Bilenler İçin!

Yaratıcılıktan Güç Almayı Bilenler İçin!


Bir problemi çözerken, ilanı aşk ederken, oyun oynarken ya da işleri planlarken ilk akla gelenden daha farklı düşünerek eyleme geçirenler yaşamlarını yaratıcılıkla besler. Bu, konfor alanımızı terk etme anlamına gelse de!

İnsanı diğer canlılardan ayıran en temel özellik yaratıcı düşünme kabiliyetidir. Beynimizin bu özelliği bizi, mağarada yaşamaktan Mars'ta koloni kurma düşüncesine dönüştüren şeydir. İnsanlığın var oluşundan itibaren her dönemde yaratıcı beyinler dünyayı kademeli olarak geliştirmiştir.

Aslında her insan doğuştan yaratıcıdır. Fakat bu beceriyi ortaya çıkartmak bizim elimizdedir. Beyin, algıladığımız her bilgiyi işler. Çevremizde gördüğümüz nesneler, sesler, kokular, renkler, fikirler... Tüm bu bilgileri beyin yapılandırır, önceki bilgilerle harmanlar ve yeni bakış açıları, yeni tasarımlar oluşturur. Algıladığımız şeyler ne kadar fazla ise beynin kullanacağı bilgiler de o denli artar. Yaratıcılığın esasında bilgilerin çakışması yer alır. Her bilgi yeni bir fikre dönüşmesi için bir ham madde niteliği taşır. Beyin bilgiyi alır, farklı bilgilerle çakıştırır, değiştirir ve yeni bir fikir üretir. Bu nedenle beynimize ne kadar bilgi yüklersek, yaratıcılığımızı açığa çıkarma ihtimalimiz de o oranda artar.

İnsana özgü bu eşsiz yeti üretme, var etme potansiyeli olarak da adlandırılabilir. Olmayan bir şeyi hayal edebilme, bir şeyleri herkesten farklı yollarla yapabilme ve yeni fikirler geliştirebilme ancak yaratıcılıkla mümkündür. Herkesin gördüğü ile aynı şeyi görmeme durumudur aslında. Tek bir alanda değil, aklınıza gelebilecek her alanda yaratıcılık uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken beyninizin sağ lobuna biraz ağırlık vermek. Denis Waitley’nin yaratıcılık tanımı her şeyi açıklıyor; zihin paraşüt gibidir; ancak açıldığında iş görür.

Casi Paped’in rengini belli eden tasarımları da tabi ki yaratıcı sürecin sonucunda ortaya çıktı. Yaratıcı düşünme engellerini ortadan kaldırdığımızda elle tutulur ve özgün tasarımlar yarattık. İlk başta özgürleştik, denemekten korkmadık, konfor alanımızdan çıktık, zoru seçtik ve kesinlikle çok eğlendik. Ortaya kusurlarıyla özgünleşen, enerjimizi yükselten, gücünü renklerden alan ve güçlü bir hikayeye sahip el yapımı porselenler çıktı. Aslında biz sadece hayal etmedik, onu hayata geçirdik.

 

Etiketler: El Yapımı Porselen
Eylül 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR