Soğuk Kahveye Yakışan Fincan ve Bardak Tasarımları !

Soğuk Kahveye Yakışan Fincan ve Bardak Tasarımları !

Soğuk Kahveye Yakışan Fincan ve Bardak Tasarımları !


Konu Başlıkları

  1. İtalyan Kahve Kültürü

  2. İtalyan Lezzeti Affogato’nun Keşfi

  3. Bir diğer soğuk kahve önerisi Yunanistan’dan geliyor: Frappe!

  4. Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

Birçok insanın vazgeçilmezleri arasında yer alan kahve, kış aylarında sıklıkla sıcak olarak tercih edilse de yazın gelmesiyle gözler soğuk kahve çeşitlerine çevrildi. Kavurucu sıcaklarda bizi serinleten soğuk kahve lezzetini sadece dışarıda, kafelerde değil kendi evimizde de yakalayabiliriz. Casi Paped’in renkli Lungo bardaklarında servis edeceğiniz soğuk kahvenin farklı lezzetleri damaklarınızda nefis bir tat bırakacak.
 

İtalyan Kahve Kültürü


Kahve dendiğinde sizin de aklınıza ilk gelen yerlerden biri İtalya mı? Çok normal, çünkü aslında İtalya’nın özellikle Avrupa’da kahve kültürünün gelişmesinde büyük etkisi var. Sonuçta İtalyan kahve kültürü diye bir kalıp çıkmış piyasaya. İtalya’nın milli içeceği olan espresso, sabahları içilen cappuccino, sütten vazgeçemeyenler için l Latte. Tüm bu kahveleri sıcaklarda soğuk da içebiliyoruz. İtalyanlara has soğuk kahve lezzeti ise Affogato. 2-3 top vanilyalı dondurma üzerine tek veya double shot espresso’yu ilave ediyorsunuz. Özellikle yemeklerden sonra çok tercih edilen hafif bir lezzet.
 

İtalyan Lezzeti Affogato’nun Keşfi


Keşfi de esasen çok ilginç bir hikayeye dayanıyor. Catherine de Medici, Floransa’dan Fransa’ya gittiğinde İtalyan lezzetlerine olan özleminden, beraberinde getirdiği İtalyan şeflerle yarattığı kahve çeşitlerinden biri haline gelmiş. Özellikle İtalya’da çokça tüketilen yerel bir lezzet olmuş. Farklı aromalar veya baharatlarla kendi özel içeceğiniz haline de gelebilir. Affogato Casi Paped’in espresso fincanları Love Edward’a çok yakışır.

 

Bir diğer soğuk kahve önerisi Yunanistan’dan geliyor: Frappe!

 

Bir diğer soğuk kahve tarifi de Yunanistan’dan geliyor. Gidenler bilir 7'den 70'e herkesin elinde bol buzlu kahve bardakları vardır. İşte o kahvenin adı Frappe. Bol sütlü bu kahvenin lezzeti şahane, yapılışı çok kolay. 4 yemek kaşığı granül kahveye 3 su bardağı soğuk süt ekliyorsunuz. Malzemeleri beş dakika boyunca hızlıca bir kavanozda karıştırıyorsunuz. İçine buz atın ve Frappe’niz hazır.
 

Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

 


Yazın soğuk kahvenizi pratik bir şekilde hazırlamak istiyorsanız kahve küpleri aradığınız püf noktası. Demlediğiniz filtre kahveyi standart buz kalıplarına koyup buzlukta beklettiğinizde ortaya kahve buz küpleri çıkıyor. Bir miktar sütün içine 4-5 adet kahve buz küpü eklediğinizde lezzetli ve ferah bir tada ulaşacaksınız. İsterseniz buz kalıplarını hazırlarken içine kahve şuruplarından da ilave edebilirsiniz. Vanilya, fındık ya da karamel tamamen damak zevkinize kalmış.

Casi Paped porselen kahve bardaklarıyla bu yaz soğuk kahve lezzetinize renk katıyor. Lungo ya da Love Edward tasarımlarımızda soğuk kahvenizi yudumlarken yazın tüm enerjisini üzerinizde hissedeceksiniz. Ama dondurmalı Türk kahvesi hazırlayacaksanız bu lezzete Josephine çok yakışır. Söz konusu soğuk kahve ise her şey yaratıcılığınıza ve damak zevkinize kalmış. Klasiğin dışına çıkarak kendi tarifinizi yaratabilirsiniz. Yaz sıcaklarında kahveden vazgeçmeden, ferahlatıcı lezzetler denemenin tam zamanı.

Etiketler: El Yapımı Porselen, Soğuk Kahve
Ağustos 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR