Sarının sonu gelmeyen enerjisi!

Sarının sonu gelmeyen enerjisi!

Sarının sonu gelmeyen enerjisi!

 


Turuncu ve yeşilin ana rengi olan sarı, gökkuşağının yedi renginden biridir. Güneşin rengi olduğu için, doğumun, umudun, iyimserliğin ve yeni başlangıçların simgesi olarak kabul edilir. Heyecanı, mutluluğu ve dışa dönük olmayı temsil eder. Sarı rengin üzerimizdeki etkisini düşünün. Parlaklığı ile bize hem enerji hem de umut verir. İyimserliğin rengi olarak tanımlanan sarının diğer anlamları paylaşmak ve hayatı doludizgin yaşamaktır.

Sarının edebiyatta ve sinemada farklı anlamları vardır. Örneğin manzum eserlerde, sonbaharı ve ağaçların yapraklarını dökmesini simgeler. Sararıp solmak deyimi de buradan gelir. İtalyancada sarı anlamına gelen “giallo” İtalyan sinemasında gerilim ve polisiye türündeki filmleri temsil ederken John Wayne’ın en meşhur filmlerinden biri olan “The Yellow Rolls-Royce” romantik komedinin unutulmazlarındandır. Ünlü ressam Van Gogh, sarıyı mutluluğun rengi olarak tanımlardı. Bu rengi sevmesinin nedeni görme bozukluğu ile ilişkilendirilse de “Van Gogh sarısı” sarının en hüzünlü tonudur. Kendisi tutkunu olduğu bu renk için “Sarı Tanrı’yı büyüleyici kılabilir.” demişti.

Edebiyat, sinema ve sanattan bağımsız olarak sarı, Casi Paped için yazın ve güneşin rengidir. Yaz ve güneş bize mutluluğu, enerjiyi ve neşeyi getirir. Eğlenceli ve göz kamaştırıcı etkisiyle umut doludur. Bizi canlandırır ve özgün olmamızı sağlar. Tıpkı el yapımı porselenlerimizde kullandığımız farklı sarı tonlarında olduğu gibi. Etrafı aydınlatan etkisiyle ortamın enerjisini artıran sarı renk, kahve sohbetlerimize de hayat verir. Sarının enerjisini her zaman üzerinizde hissedeceğiniz bir yaz olmasını dileriz.

 

Etiketler: El Yapımı Porselen
Temmuz 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR