Renkler her dili konuşur!

Renkler her dili konuşur!

Renkler her dili konuşur!


Renkler bize çok şey anlatır. Kültüre, zamana, mekana, ruh haline hatta günlere göre anlamları değişir. Sözel olmayan bir iletişim şeklidir, durağan bir enerji değildir. Bu nedenle anlamı bir bireyden diğerine, bir günden diğer güne göre değişebilir. Bu tamamen rengin verdiği enerjinin hangi noktada anlam ifade ettiğine bağlıdır.

Renklerin harekete geçiren, sakinleştiren, heyecanlandıran, dinginleştiren hatta üşüten ve ısıtan bir gücü vardır. Tek başlarına mesaj verebilir, davranışlarımızı yönlendirebilir ve fizyolojimizi etkileyebilirler. Mesela doğadaki renkler canlılar arasında önemli bir yaşamsal etkiye sahiptir. Hayvanlar renk yardımıyla avlanır, renk değiştirerek hayatta kalır ve ürerler.

Renkler duygularımız ve ruh halimizle de yakından ilgilidir. Yaratıcılık gerektiren bir işle uğraşıyorsak üretkenliğimiz çevremizi saran renklerin etkisine göre değişir. Yaratıcılığın rengi olan mavi genellikle açık sözlülük, barış ve huzur ile ilişkilendirildiği için motivasyonumuzu harekete geçirme özelliğine sahiptir. Bizi, yenilikçi ve sorun çözücü stratejiler kullanmaya teşvik eder. Yenilikçi yaklaşımlar ise yaratıcılığımızı tetikler. Renkler bıraktıkları etki üzerinden bizimle iletişime geçerler. Mutluluk, aşk, hüzün, asalet ve huzur konuştukları dillerden sadece birkaçıdır.

Casi Paped’in el yapımı porselenlerini renklerin güçlü dili ile birleştiriyoruz. Rengini belli eden, yaşayan, iyi hissettiren hikayesi olan özgün tasarımlar yaratıyoruz. Bu renkli dünyayı güneşin enerjisi, denizin özgürlüğü, doğanın huzuru, şehrin dinamizmi ve yaşamın keyfi oluşturuyor. Bunlar renklerin bizdeki anlamları. Casi Paped tasarımları renklerin dilini kullanarak herkes için bambaşka anlamlar yaratıyor.

Etiketler: El Yapımı Porselen
Haziran 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR