Me time: Benim zamanım!

Me time: Benim zamanım!

Me time: Benim zamanım!


Yeni yılın enerjisini tüm sene üzerimizde taşımak, sağlıklı ve huzurlu günler geçirmek için yeni kararlar aldık. Sağlıklı beslenmek, spora başlamak, bol bol su içmek, meditasyon ve daha fazlası hepimizin fiziksel ve ruhsal iyiliğe kavuşmak için yapmak istediklerimiz arasında. Evet, iyi hissetmek için yapabileceğimiz çok şey var. Ama tüm bunları hayata geçirebilmek için en önce kendimize zaman ayırmakla başlayalım. İş, çocuklar, ev koşuşturmacası derken gün bitiveriyor. Yapmak istediğimiz şeyler için yeterli zaman kalmıyor. Tekrar şarj olmak için kendinize zaman ayırıp me time’ın tadını çıkardığınızda enerjinizin ne kadar yükseldiğini siz de fark edeceksiniz.

Me time yani benim zamanım; rahatlama, stresi azaltma ve huzur içinde olma fırsatı veriyor. Ilık bir duş, masaj veya kahve eşliğinde harika bir kitap okumak kendimizle zaman geçirerek zihnimizi temizlememizi ve yenilenmemizi sağlıyor. Kendimiz için yapabileceğimiz birçok şey var. Yeni yılı karşıladığımız bu günlerde sürdürülebilir enerjiye sahip olmamız için kendimize zaman ayırmayı unutmayalım. İster 10 dakika ister birkaç saat olsun, zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz fikirlerden oluşan bir liste hazırladık.

Dijital detoks: Hayatın her anında dijital ekranlarla iç içe yaşıyoruz. Me time’ınızda tüm dijital cihazları rafa kaldırarak yapmak istediklerinize odaklanabilirsiniz.

Doğanın enerjisi: Doğanın etkisi hem duyularımızı hem de zihnimizi harekete geçirir. Bir de buna yürüyüş eklerseniz doğanın iyileştirme etkisini tam anlamıyla yaşarsınız.

Yaratıcılık: Burada ana konu yaratma eylemi ile ruhumuzu rahatlatmaktır. Ister resim yapın ister dans edin isterseniz yemek pişirin. Sizi mutlu eden ne varsa onu deneyin.

Kişisel bakım: Ruhunuzu canlandırmak ve kendinize güveninizi artıracak cilt ve tırnak bakımı aradığınız me time aktivitesi olabilir. En sevdiğiniz müzik listesi eşliğinde, evinizin rahatlığında kendinizi mükemmel hissedin.

Suyun iyiliği: Yoğun bir günün sonunda ılık duş almak kaslarınızın rahatlamasına ve kendinizi yenilenmiş hissetmenize yardımcı olur.
 

 

Kahve molasıyla kendi zamanınızı renklendirin!

 


Kendimize zaman ayırmanın en iyi yolu ufak molalardır. Bu dinlenme molalarında bir fincan kahve ve kitap ikilisinin modası asla geçmiyor. Casi Paped bu ikilinin verdiği huzuru, dinlenmeyi, rahatlamayı ve enerjiyi rengini belli eden tasarımlarıyla daha da etkili kılıyor. Josephine Türk Kahvesi Fincanları, Love Edward Filtre Kahve Bardakları, Lotte Cappuccino Fincanları ya da Spak Espresso Fincanları. Seçim size kalmış. Kesin olan şey ise, Casi Paped’in renklerden gelen enerjisi me time’da sizi yalnız bırakmayacak.

 

Etiketler: El Yapımı Porselen
Ocak 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR