İstanbul'un En İyi Kahvecileri

İstanbul'un En İyi Kahvecileri

İstanbul'un En İyi Kahvecileri


Güne kahvesiz başlayamayanlar, gün içinde enerjisi düştüğünde kahve arayanlar, tatlısının yanında kahve içmeden duramayanlar, sohbetin keyfini kahvenin tadıyla artıranlar, ders çalışırken, iş yaparken kahvesiz yapamayanlar… Günümüzde kahve kültürü “Üçüncü Dalga” olarak adlandırılan yeni bir akım ile gelişimini sürdürüyor. Bu yeni akım ile artık başrolde sadece espresso değil özenle kavrulmuş, farklı aroma ve kokulara sahip kahve çekirdekleri var. İsterseniz yumuşak içimli bol sütlü isterseniz sade ve sert, tercih sizin. Üçüncü nesil için kahvenin sanata dönüştüğü bir akım desek abartmış olmayız. Çünkü bu dönemde farklı kahve çekirdeklerinin yanı sıra farklı demleme teknikleri de hayatımıza girdi. Kimi kahve 12 saat boyunca demlenmeye bırakılırken, kimi damıtılarak daha kısa sürede hazır hale geliyor. Her biri farklı bir tada sahip olan bu kahvelerin sunumu da ayrı bir sanat. Kendi kahvelerini kavuran ve şehrin yetenekli baristalarıyla çalışan İstanbul’un en iyi kahve rotalarına gelin, birlikte göz atalım.
 

Petra Roasting Co.

Özellikle espresso bazlı kahveleri ile dikkat çeken kahvecilerden biri olan Petra’nın birçok farklı şubesi bulunuyor. Muhteşem kahvelerin yanında harika lezzetlerin de olduğunu unutmayın.
 

Coffee Department

Balat’taysanız ve güzel bir filtre kahve içmek istiyorsanız Coffee Department tam size göre. Burada Etiyopya ve Guatemala gibi farklı çekirdek seçenekleri bulunuyor. Üstelik, her çekirdeğin açıklama kısmından kahvenin damakta bıraktığı aromalar hakkındaki bilgilere de ulaşabilirsiniz.


Cup of Joy

Birkaç farklı yerde şubesi bulunan Cup of Joy size harika bir kahvenin yanı sıra son derece sağlıklı ve
mükemmel tatlılar da sunuyor.

Kronotrop

Buranın kahvelerinin sırrı çekirdeklerinde saklı ve bu güzel çekirdekler Kronotop markası ile satılıyor. Bu da demek oluyor ki beğendiğiniz Kronotrop kahvesinin çekirdeğini alarak favori kahvenizi evinizde de demleyebilirsiniz.

En güzel kahve evde içilir!


Bizce kahvenin keyfi en güzel evde çıkar. İnsanın en rahat hissettiği yer evi olunca, keyfin en büyüğü de evde yaşanır. Yorucu bir günü geride bırakırken bir fincan Türk Kahvesi yorgunluğumuzu alıp, keyfimizi yerine getirmekte bire birdir. Bir de bu kahveyi kendi evinizde, Casi Paped’in Türk Kahvesi Fincanlarında içiyorsanız keyfinize diyecek yok! Renklerin enerjisi ve kahvenin büyülü aromasıyla yorgunluğunuz geride kalır. Eğer Üçüncü Dalga kahve keyfini evinizde yaşamak istiyorsanız ihtiyacınız olan istediğiniz aromaya sahip kahve çekirdeklerini dilediğiniz teknikle demlemek ve tabii ki Casi Paped’in Filtre Kahve Bardakları, Cappuccino Fincanları, Espresso Fincanları ya da Lungo Kahve Bardakları arasından birini seçmek. Gerisi tamamen size kalmış! İster tek başınıza ister dostlarınızla kahve keyfinizi Casi Paped’le renklendirmek.

 

 

 

Etiketler: El Yapımı Porselen, İstanbul Kahvecileri
Aralık 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR