Evde mükemmel kahve hazırlamanın sırrı!

Evde mükemmel kahve hazırlamanın sırrı!

Evde mükemmel kahve hazırlamanın sırrı!


Kahve çoğumuzun hayatında değişmez bir yere sahiptir. Kimi zaman sohbete eşlik eder, kimi zaman sabahları kendimize gelmemizi sağlar, kimi zaman da odaklanmamıza yardımcı olduğu için vazgeçilmez bir mesai arkadaşıdır. Hem sosyal bir tarafı vardır hem de yalnızlığı paylaşır. İçme sebebimiz ne olursa olsun kahve ile aramızda özel bir ilişki olduğu kesin. Ünlü yazarlar tutkunu oldukları bu mistik içecek için unutulmaz sözler söylediler. Cemal Süreyya onun için Gözlerinin kahvesinden koy ömrüme, kırk yılın hatırına sen kalayım.” derken Salinger ona olan bağlılığını “Beni cinnetten çıkaran bir şey varsa, o da kahve hazır denildiğinde kahvenin hazır olmamasıdır.” sözleriyle anlattı.

Yüzyıllardır kahvenin sonu gelmeyen yükselişi son yıllarda zirveye yerleşti. Her sokakta görmeye alıştığımız gurme kahve dükkanları ile hepimiz bu siyah lezzetin peşindeyiz. Değişen çalışma şartları ile artık evler yeni ofislerimiz olurken hala en iyi mesai arkadaşımız olan kahve yerini korumaya devam ediyor. Evde kahve makinemiz olsa bile iyi kahvenin nasıl hazırlanacağını çoğumuz bilmiyoruz. İşte, evinizin baristası olmanızı sağlayacak ipuçları!

- Kahve kavurma dereceleri kahvenin lezzetini doğrudan etkiler. Açıktan koyuya kadar birkaç kavurma derecesi vardır. Hafif kahve kavurması, çekirdeklerin orijinal lezzetini korur ve gurme kahvelerde kullanılır. Orta kavurma ise biraz çikolata gibi tadı olan dengeli bir tada sahiptir.
- Kahve aslında biraz şaraba benzer; meyve kadar detaylandırma da önemlidir. Önceden çekilmiş kahve, taze çekilmiş kahveden daha az tada sahiptir. Evde iyi bir kahve hazırlamak istiyorsanız kahveyi öğütmeyi atlamayın.
- İyi bir barista, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin boyutunun ne kadar önemli olduğunu bilir. Temelde, kahve su ile ne kadar fazla temas ederse, öğütme boyutu o kadar büyük olur.
- Kahvenin yaklaşık %90'ı sudan oluşur. Bu yüzden suyun sertliği ve kalitesi çok önemlidir. Kaynak suyu veya çok sert olmayan bir su seçmeye dikkat edin. Kahve makinelerinin çoğu size ne kadar suya ihtiyaç olduğunu söylese de, su/kahve oranı doğru olmalıdır. İyi bir oran 10 gram kahveye 120 ml sudur.
- Kahveyi hemen servis edin. Eğer bekletirseniz kahve aromasını kaybeder. Bu nedenle servis etmeden ve içmeden önce çok beklemeyin. Yoksa en iyi kısmı kaçırırsınız.
- Her kullanımdan sonra kahve makinenizi temizlemeye özen gösterin. Düzenli bakım, eski kahve tanelerinin yenileriyle karışmasını önler, böylece kahveniz tuhaf bir tada sahip olmaz.

Son olarak kahvenin lezzeti kadar tabii ki sunumu da çok önemli. Kendinize hazırlasanız bile! Bazen gün sonunda koltuğa geçip ayaklarımızı uzattığımızda tüm yorgunluğumuzu bir fincan kahveyle çıkarırız. Casi Paped’in rengini belli eden, el yapımı Türk Kahvesi, Espresso Fincanları ve Filtre Kahve Bardakları tasarımları renk seçimleriyle evinizin enerjisini yükseltir. Çalışma saatlerinde yaratıcılığınızı artırmak için mavinin özgürlüğünü, canlanmak istiyorsanız sarının sonu gelmez enerjisini taşıyan tasarımlarımızı tercih edebilirsiniz. Yaşayan, iyi hissettiren hikayesi olan özgün tasarımlarımız kahve ile olan ilişkinizi renklendirmek için bire bir.

Etiketler: El Yapımı Porselen, Kahve
Ekim 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR