Doğada kahve keyfinin tam zamanı!

Doğada kahve keyfinin tam zamanı!

Doğada kahve keyfinin tam zamanı!


Kış mevsiminden çıkıp baharın enerjisiyle canlanırken doğa da bizimle birlikte bir uyanışa geçiyor. Yeni sezonda kışın depresif enerjisinden, kapalı havasından ve durağanlığından kurtuluyoruz. Hem zihinsel hem bedensel hem de mekânsal anlamda kışlıkları rafa kaldırırken güzel havaların yenileyici enerjisini hayatımıza davet etmenin ve her fırsatta kendimizi doğanın kucağına bırakmanın tam zamanı.

Güzel havaların bize verdiği enerji ve içimizdeki kıpırtıyla her fırsatta kendimizi dışarıya atmak istiyoruz. Orhan Veli Kanık’ın unutulmaz şiirinde dediği gibi “Beni bu güzel havalar mahvetti”. Görüldüğü gibi güzel havaların etkisi insan psikolojisi üzerinde hiç de es geçilmeyecek bir etkiye sahip. Mis gibi hava, rengarenk doğa ve hayatın tadını artıran kahvenin sihirli birleşimini ister piknikte ister parkta isterseniz kampta yaşamanız, doğanın büyüleyici güzelliğinin tadını çıkarırken bir fincan kahvenin keyfini layıkıyla yaşamanız için size birkaç önerimiz var.

- Doğada kahve keyfi için büyük ekipmanlara ihtiyacınız yok. Bunun için ihtiyacınız olan kağıt kahve filtresi, taze öğütülmüş kahve, sıcak su ve kupa. Kahve filtresini kupanın üzerine yerleştirip öğütülmüş kahveyi filtrenin içine boşaltın. Ardından sıcak suyu yavaşça ve dairesel hareketlerle kahvenin üzerinde gezdirin. İşte filtre kahveniz hazır!

- Taşıma ve kullanım kolaylığı ile çantada az yer kaplayan French press ile demlenen kahveler de son derece lezzetli oluyor. Yapmanız gereken tek şey kahveyi French press içine dökmek ve üzerine yavaşça sıcak su eklemek. Kahveniz yaklaşık 6-7 dakika içinde demlenir.

- Espresso tutkunlarının olmazsa olmaz ekipmanı moka pot ile piknikte ya da kampta, ateşe ulaşabildiğiniz her yerde size espresso keyfi yaşama imkânı veriyor.

- Ve tabii ki kültürümüzün en özel lezzetlerinden biri olan Türk kahvesi denildiği zaman akla gelen ekipman cezve. Eğer siz de kampta ya da piknikte kahve yapmak için basit ve pratik bir yol arıyorsanız çantanızda cezveye yer ayırabilirsiniz. Özellikle bakır cezveden yana seçim yaparak çok daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bir de bu kahveyi kamp ateşinin közü üzerinde yaptınız mı kahvenizin lezzetine diyecek olmaz.
 

 

Doğanın büyüsüne renk katan fincanlar!


İster doğada ister evinizde, balkonunuzda ya da bahçenizde kahve keyfinizi renklendirecek el yapımı porselen fincanlar Casi Paped’den. Türk kahvesi, filtre kahve ya da espresso tutkunları rengini belli eden özgün Josephine Türk Kahvesi Fincanları, Love Edward Espresso Fincanları ya da filtre kahve bardaklarımızla doğanın huzuruna renklerin enerjisiyle eşlik ediyor ve unutulmaz kahve keyfinin tadını çıkarıyorlar.

Etiketler: El Yapımı Porselen, Kahve, Doğa
Haziran 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR