Bu yaz güneşli, enerjik ve parlak renklerle ısınıyoruz!

Bu yaz güneşli, enerjik ve parlak renklerle ısınıyoruz!

Bu yaz güneşli, enerjik ve parlak renklerle ısınıyoruz!


Her sene olduğu gibi bu yazın trend renkleri yine Pantone renk paletinden. Yaza damgasını vuran renkler iç dekorasyon fikirlerinde, el yapımı tasarımlarda, sanatta ve tabii ki moda endüstrisinde rengini belli ediyor. Yeni ve özgürlükçü renklerin arasında tanıdık tonların dinamizmini yansıtan Pantone 2022 İlkbahar-Yaz Paleti, doğaya dönük nötr yaklaşımlara göz alıcı parlaklıklar ekleyerek yazın enerjisini fazlasıyla hissettiriyor.

Sezonun renk paleti, güven verici sakin organik tonlar ile başlayıp, güneşli, enerjik ve parlak renklerle ısınıyor. Otantik yönü olan baharatlı tonların da yer aldığı renk paletinde, bir önceki sezonda olduğu gibi dijital olarak doygunluğu artırılmış canlı renkler yer alırken, özellikle pastel pembeden canlı fuşyaya uzanan göz alıcı renkler sezona damgasını vuruyor.

İngiliz trend kuruluşu WGSN; doğa, yaşamın canlılığı ve dijital bağlantılar üzerinden açıkladığı 2022 İlkbahar-Yaz renklerinin otantik organik tonlar ile yapay olarak geliştirilmiş tonlar arasındaki ikiliği yansıttığına dikkat çekiyor. Renk kullanımının kültürel ruh hali ile bağlantılı olduğuna değinen Pantone, sadelik ve kendiliğinden olma duygularını teşvik eden sezon renklerinin eğlenceli yaratıcılığa ve hayat dolu sınırsız ifadeye ilham verdiğini söylüyor.

Doğayla olan derin bağımızı güçlendiren nötr tonlar, ferahlık veren yumuşak pasteller ve göz alıcı parlak renklerin bulunduğu 2022 İlkbahar-Yaz kartelasında güneşin sarısından portakalın turuncusuna, yoğun orkide pembesinden mor ve leylak rengine kayıtsız kalınmayacak birçok renk bulunuyor.

Birbiriyle uyumsuz görünen renklerin özgürce bir araya getirildiği sezonda sıcak ve soğuk tonlar arasında yaratılan müthiş çekim dikkat çekici renk önerileri arasında yer alıyor. Gökyüzü ve okyanustan ilham alan maviler, yumuşak yeşil tonlar ve önümüzdeki günlerde sıkça karşılaşacağımız mint ve neşeli sarılar ile kırmızının tonları bulunuyor.

CasiPaped’in el yapımı porselenlerinde kullandığımız ve tasarımlarımızın tamamlayıcısı olan renkler, 2022 İlkbahar-Yaz Pantone renklerini de içinde barındırıyor. Sezonun en etkileyici renklerinin başında gelen Bubblegum, pozitif ve flörtöz duyguları içinde barındıran çarpıcı bir renk. En belirgin renklerimizden biri olan sarı, bu senenin trend rengi olan, sade ve neşeli tarzıyla karşımıza çıkan Popcorn tonunda. Yarattığı çarpıcı izlenim ile sezonun en enerjik renklerinden biri de Super Sonic mavi. Potpourri ise narin ve neredeyse yarı saydam gölgeye sahip. Yumuşak bir dokunuş katıp, ağır başlı ve romantik bir havayı aynı anda verebiliyor. Cascade ise berrak suyun verdiği rahatlatıcı duyguyu hissettirirken dijital dünyanın canlılığına da göz kırpıyor. Kısacası; rengini belli eden porselenlerimiz bu yazın en trend renklerine göz kırpıyor ve enerjileriyle bizi ısındırmaya devam ediyor.

Etiketler: El Yapımı Porselen, Yaz Renkleri
Ağustos 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR